SMF İstanbul Örgütlülüğünden Toplantı

Sosyalist Meclisler Federasyonu İstanbul örgütlülüğü meclis toplantısı gerçekleştirdi. Gazi Mahalles’in de yapılan meclis toplantısı saygı duruşu ile başladı.

Meclis toplantısında ilk olarak sözü SMF temsilcisi Mahir Gürz alarak siyasal sürece ilişkin sunum yaptı.

Gürz, sunuma başlamadan önce önemli gelişmelerin yaşandığı bu süreçte bu meclis toplantısının alınmasını önemli gördüğünü belirterek toplantıya katılanları selamladı. Daha öncesinde Dersim’de 2 meclis toplantısının alındığını ifaden eden Gürz, meclis toplantılarının SMF’nin örgütlü olduğu her alanda yapılmasının planlandığını ifade etti.

“Coğrafyamızda yaşanan kriz uluslararası emperyalist kapitalist krizin bir parçası”

Gürz yaptığı konuşmanın devamında, “Uluslararası emperyalist kapitalist sistem bir kriz halinde. Ve bu krizi aşmaya çalışıyor. Dolayısıyla coğrafyamızda yaşanan kriz kendi özgünlüğü çerçevesinde uluslararası krizin bir parçasıdır” ifadelerini kullanarak coğrafyamızda yaşanan krizin sadece AKP/MHP faşist iktidarı ile özdeşleştirilmesinin eksik olduğunu vurguladı. Gürz yaptığı sunumunun devamında Ukrayna’da devam eden emperyalist savaşın kapitalist sistemin içinde olduğu yapısal krizin bir sonucu olduğunu belirtti.

“Mücadeleyi yükseltmemiz gerekiyor”

Sunumun devamında bu yapısal krizlerle birlikte devrimci sosyalist mücadelenin durumuna dikkat çekildi. “Devrimci mücadelenin dünya çapında zayıf olmasının sebeplerinden en önemlisi Marksist, Leninist, Maoist bir enternasyonalin olmamasıdır” ifadelerini kullanan Gürz, “Kapitalist emperyalist sistemin alaşağı edilmesi için devrimcilerin temel politik görevlerinden biri bu enternasyonalin inşa etmeleridir” dedi.

Gürz, coğrafyamızda devrimci dinamiklerine ilişkin olarak esasta egemenler cephesinde yaşanan kriz halinin devrimcilerde de var olduğunu belirtti. Gürz, “Gelişen devrimci sürecin ezilen işçi emekçi ve devrimciler lehine olduğunu düşünüyoruz. Bunun en yakın örneği kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde alanları doldurdu, yine Newroz’da kitlelerin barikatları yıkarak alanlarda Newroz’u kutladı. Gelinen aşamada yine işçiler, emekçiler hakları için sokaklara çıktı. Bunlarla birlikte devrimci demokrat, yurtsever güçler bir araya gelip sözünü daha çok söylemekteler” ifadelerini kullanarak devrimci mücadelenin ivme kazandığına işaret etti.

Gürz, sunumunda son olarak SMF olarak tüm üye ve taraftarlarımızı devrimci mücadelenin etrafında kenetlenmesi çağrısında bulundu.

Gürz’ün konuşması sonrası SMF MYK üyesi Barış Kayaoğlu SMF’nin örgütsel durumuna ilişkin sunum yaptı. Meclis toplantısı son olarak gelecek döneme ilişkin 1 Mayıs, 18 Mayıs gibi tarihsel günleri de içerecek şekilde gelecek dönem planlaması yapılması sonrası sonlandırıldı.